Byn Blåvik

Det är lätt att älska Blåvik, en liten kyrkby som vintertid ter sig sömnig men som på sommaren blommar upp med alla sina stuggäster. Husen i Blåvik är attraktiva och har i många fall ägts av samma familjer i flera generationer. De som kommer ut på marknaden säljs snabbt till människor som vill njuta av livet med bad, fiske och natur. Det finns  även chans att bygga eget med bara 3 minuters gångväg till båthamn och strandkant. Sommarboende eller livskvalité året om – välj själv.

Landskap, hus och sjön

Många ser Blåvik som en typisk sommarort som under vintermånaderna har ett fåtal bofasta, men som från maj till september blommar upp med flera hundra stugfamiljer som njuter av naturen och sjön. Lantbrevbäraren har till exempel drygt 20 postlådor för åretruntboende på sträckan Kopparhult-Blåvik-Helgebo. På sommaren tillkommer cirka 235 lådor för sommarboende. Allt fler stugor byggs dock om för möjlighet till permanentboende och en fantastisk nybyggaranda spirar på nyligen exploaterade tomter.

Sommen på vintern

Hitta till Blåvik

Blåvik ligger i Boxholms kommun, på vägen mellan Boxholm och Malexander. Kör riksväg 32 till Boxholm, följ skylt mot Malexander. Efter cirka 1 mil, sväng höger vid skylt Blåvik, efter ca 7 km sväng höger igen vid skylt Blåvik. Efter en km kommer du till kyrkbyn. För att komma till nya tomtområdet är det bara att passera kyrkan och fortsätta några hundra meter. Sväng vänster vid Blåviks gård och du ser området på vänster sida när du passerar backkrönet.

Avstånd

  • Stockholm-Blåvik cirka 25 mil
  • Linköping-Blåvik cirka 7,5 mil
  • Mjölby-Blåvik cirka 3,5 mil
  • Tranås-Blåvik via Boxholm cirka 4 mil (fågelvägen är det bara någon km över sjön!)
  • Tranås-Blåvik via Torpön och färjan cirka 4 mil